Tegel Levelling Systemen: alles wat je moet weten

Waarvoor gebruik je een tegel levelling systeem?

Een tegel levelling systemen (ook wel tegel nivelleersystemen of tegel level systemen genoemd) gebruik je om altijd een vlak en strak tegel resultaat te realiseren. Ongelijkheden in vloeren en/of wanden kunnen oneffenheden veroorzaken waardoor het kan voorkomen dat tegels niet gelijk komen te liggen of zelfs inzakken. Wil je af van hoogteverschillen en kleine oneffenheden tussen de vloer- en/of wandtegels? Dat kan eenvoudig met een levelling systeem. Levelling systemen zijn verkrijgbaar in handige basis kits waarmee je direct aan de slag kunt.

Welke soorten levelling systemen zijn er?

Er zijn verschillende soorten tegel levelling systemen te vinden op de markt. Het ene levelling systeem werkt met kapjes en een tang, de ander door middel van een clip en wig of met strips. Wat de methoden of hulpmiddelen ook zijn: het doel van een tegel levelling systeem is om de tegels recht te leggen zonder dat er oneffenheden of hoogteverschillen ontstaan door middel van de bijbehorende hulpstukken. Enkele merken die tegel levelling systemen aanbieden, zijn Rubi Delta en OX Tools. Wij van Lijmkam.nl bieden echter ook tegel levelling systemen aan van ons eigen huismerk: met deze levelling systemen ben je gegarandeerd van dezelfde kwaliteit tegen scherpere tarieven!

Voor welke soort tegels is een tegel levelling systeem geschikt?

Een levelling systeem is geschikt voor allerlei soorten tegels: tegels voor binnen of buiten, grote en/of kleine tegels. Ook hout-look- en gerectificeerde tegels kunnen met levelling systemen waterpas worden gelegd.

Waar bestaat een tegel levelling systeem uit?

Een tegel levelling systeem bestaat vaak uit diverse onderdelen en hulpmiddelen. Over het algemeen zijn dit vaak keggen, clips en een metalen of kunststof tang. De keggen en clips zorgen ervoor dat de hoogteverschillen tussen de vloer- en/of wandtegels worden opgevangen.

Hoe werkt een tegel levelling systeem?

Zo gebruik je een tegel levelling systeem: breng eerst de tegellijm aan en leg de tegel erin. Schuif vervolgens de clips onder de tegel en leg de volgende tegel strak tegen de clips aan. Door de opening van de clips druk je de bijbehorende keg. Vervolgens breng je de tegels op gelijke hoogte met behulp van de speciale aandruktang. Volg deze stappen en voor je het weet bent je klaar met het tegelen van jouw wand of vloer!

Welke voordelen biedt een tegel levelling systeem?

Een tegel levelling systeem biedt de volgende voordelen:

  • Geen oneffenheden of hoogteverschillen
  • Geen verzakte of verschoven tegels
  • Snel en foutloos leggen
  • Eenvoudig te verwijderen
  • Handig bij grote tegels
  • Zowel horizontaal als verticaal leggen
  • Eenvoudig en snel proces
  • Altijd een vlak en strak resultaat

Lijmkam.nl: hét adres voor levelsystemen

Heb je een tegelklus op de agenda staan maar heb je nog niet het noodzakelijke materiaal in huis? Zoek niet verder: bij Lijmkam.nl ben je namelijk aan het juiste adres! Wij bieden een ruime keuze aan tegel levelling / nivelleer systemen zodat jij jouw vloer- en wandtegels gemakkelijker en sneller dan ooit kunt leggen.

Bovendien, als je bij ons voor 16:00 bestelt, wordt je bestelling de volgende werkdag al bezorgd. Bekijk ook eens alle andere producten voor tegelzetters in onze webwinkel en ontdek hoe jij jouw werk als tegelzetter nog efficiënter kunt verrichten!

1
whatsapp-profilepicture
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur me vooral een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter
toegevoegd aan je winkelwagen! Direct naar betalen
Kunnen we je helpen?

Wij helpen je graag met je bestelling.
Je kunt ons bereiken op +31 6 19 90 12 29 of via [email protected]

Wachtwoord vergeten?

Nog geen account?

Registreren