Tegelprofielen Kwartrond Aluminium

Twijfel je nog over de juiste kleur? Bestel hier dan eerst een proefstuk.

6 Resultaten

Kwartrond Tegelprofiel Aluminium

Een kwartrond tegelprofiel aluminium gebruik je om de randen van je tegels te beschermen. Door tegelprofielen te gebruiken, voorkom je dat de rand van je tegels kapot stoten en bescherm je de tegels ook tegen barsten en splinteren. Een kwartrond tegelprofiel gebruik je o.a. voor de afwerking van badkamer en keuken.

Geanodiseerd aluminium

Al onze aluminium tegelprofielen, met uitzondering van de tegelprofielen in Naturel kleur, zijn geanodiseerd. Anodiseren is de benaming voor een behandelmethode van aluminium waarbij een elektrochemisch proces gebruikt wordt om een oxidelaag te vormen op het materiaal. Hierdoor vormt de oxidehuid een beschermende laag op het aluminium. De oxidelaag is volledig geïntegreerd in het materiaal en vormt een sterke moleculaire verbinding.

Verschillende kleuren tegelprofielen

Voor een strakke en rustige uitstraling zoek je een kleur dat het beste bij de tegels past. Wij leveren kwartronde tegelprofielen in verschillende wit- en grijstinten. Wil je advies over het kiezen van de juiste kleur? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Onderhoud van kwartronde tegelprofielen

Een kwartrond tegelprofiel is gemakkelijker te onderhouden is dan een vierkant profiel. Kwartronde tegelprofielen hebben namelijk minder hoeken waar het vuil zich kan ophopen. Dit kan een goede reden zijn om een kwartrond tegelprofiel boven een vierkant profiel te kiezen.

Sterke bescherming door de vorm

Je wilt natuurlijk dat je tegelwerk zo goed mogelijk beschermd is. Kwartronde tegelprofielen bieden hier een uitstekende oplossing voor. Door de kwartronde vorm kaatst de stootkracht gemakkelijker terug waardoor je tegels optimaal beschermd zijn.

Hoekstukken

Wij leveren ook hoekstukken voor de inwendige en uitwendige hoek voor kwartronde tegelprofielen. Uniek aan deze hoekstukken is dat de ronding ook aan de binnenkant wordt meegenomen waardoor de hoekstukken perfect aansluiten op de kwartronde tegelprofielen. Het is hierdoor niet langer nodig om de hoeken in verstek te zagen.

Lijmadvies

Wij adviseren u om de hoeken niet met tegellijm vast te zetten maar met kit. De tegellijm is niet sterk genoeg voor deze hoekstukken waardoor ze loskomen. Met kit hebt u daar geen last van.

De juiste maat tegelprofiel bepalen

Het is raadzaam om iets meer ruimte te nemen tussen de kwartronde tegelprofiel en de tegel.  Voordat je een tegelprofiel bestelt, verzeker je er dan van dat je de juiste dikte/hoogte kiest. Vergeet ook niet rekening te houden met de lijmlaag (+/- 2mm).

Waar moet ik rekening mee houden bij het kiezen van een tegelprofiel?

1
whatsapp-profilepicture
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur me vooral een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter
toegevoegd aan je winkelwagen! Direct naar betalen
Kunnen we je helpen?

Wij helpen je graag met je bestelling.
Je kunt ons bereiken op +31 6 19 90 12 29 of via [email protected]

Wachtwoord vergeten?

Nog geen account?

Registreren