Tegelprofielen Kwartrond RVS

Twijfel je nog over de juiste kleur? Bestel hier dan eerst een proefstuk.

10 Resultaten

Waarom een kwartrond RVS tegelprofiel?

Een kwartrond RVS tegelprofiel (of tegelstrip) gebruik je om de randen van de tegels te beschermen. Door de bescherming van een tegelprofiel kan je de rand niet kapot stoten en je bescherm je tegelwerk tegen barsten en splinteren. Daarnaast bevat een kwartrond profiel minder hoeken waardoor de kans op vuilophopingen kleiner is. Ook biedt een kwartrond tegelprofiel door haar vorm een sterkere bescherming tegen stoten door de stootkracht terug te kaatsen. Hierdoor is je tegelwerk dus optimaal beschermd!

Een kwartrond tegelprofiel gebruik je o.a. voor de afwerking van tegelwerk in badkamers en keukens.

De juiste maat tegelprofiel bepalen

Voor het bepalen van de juiste maat tegelprofiel, is het raadzaam om iets meer ruimte te nemen tussen je kwartronde tegelprofiel en de tegel zelf. Controleer of je een tegelprofiel bestelt die de juiste hoogte/dikte heeft en houd hierbij ook uiteraard rekening met de lijmlaag die aangebracht gaat worden.

Klik hier om te lezen waar je rekening mee dient te houden bij het uitzoeken van een tegelprofiel

Gepolijst en geborsteld RVS

Of je nu van glanzend gepolijst of van mat geborsteld RVS tegelprofielen houdt, in onze webwinkel voor de professionele tegelzetter vind je alles wat je nodig hebt voor een perfect resultaat dat helemaal voldoet aan jouw eisen en wensen.

Onderhoud van een kwartrond tegelprofiel

Een kwartrond tegelprofiel is gemakkelijker te onderhouden dan bijvoorbeeld een vierkant RVS tegelprofiel: er zijn namelijk minder hoeken waar het vuil zich in kan ophopen. Dit kan een goede reden zijn om voor een kwartrond tegelprofiel in plaats van een vierkant profiel te kiezen.

In- en uitwendige hoekstukken

Naast onze kwartronde RVS tegelprofielen bieden wij ook hoekstukken aan voor inwendige en uitwendige hoeken. Uniek aan deze hoekstukken is dat de ronding ook aan de binnenkant wordt meegenomen waardoor de hoekstukken perfect aansluiten op de kwartronde tegelprofielen. Hierdoor is het niet langer nodig om de hoeken in verstek te zagen.

Tip voor het monteren van hoekstukken

Wij adviseren je om de hoekstukken niet met tegellijm vast te zetten maar met kit. De tegellijm is namelijk niet sterk genoeg voor deze hoekstukken waardoor ze vrij gemakkelijk kunnen loskomen. Door kit te gebruiken heb je daar geen last van en zorg je voor een lange termijn oplossing.

1
whatsapp-profilepicture
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur me vooral een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter
toegevoegd aan je winkelwagen! Direct naar betalen
Kunnen we je helpen?

Wij helpen je graag met je bestelling.
Je kunt ons bereiken op +31 6 19 90 12 29 of via [email protected]

Wachtwoord vergeten?

Nog geen account?

Registreren