Tegelprofielen Recht Aluminium

Twijfel je nog over de juiste kleur? Bestel hier dan eerst een proefstuk.

17 Resultaten

Tegelprofielen Recht Aluminium

Tegelprofielen Recht Aluminium zijn bedoeld voor de afwerking van de vloer. Je kunt de rechte aluminium tegelprofiel echter ook gebruiken voor het afwerken van bijvoorbeeld een deurmat. Met een recht tegelprofiel bescherm je de tegels van je vloer tegen stoten en afbrokkelen. Dit kunnen tegels zijn van hout of ander materiaal.

Geanodiseerd aluminium

Al onze aluminium tegelprofielen, met uitzondering van de tegelprofielen in Naturel kleur, zijn geanodiseerd. Anodiseren is de benaming voor een behandelmethode van aluminium waarbij een elektrochemisch proces gebruikt wordt om een oxidelaag te vormen op het materiaal. Hierdoor vormt de oxidehuid een beschermende laag op het aluminium. De oxidelaag is volledig geïntegreerd in het materiaal en vormt een sterke moleculaire verbinding.

Waarom een aluminium tegelprofiel?

Rechte aluminium tegelprofielen zijn gunstiger in aanschafprijs ten opzichte van RVS tegelprofielen. Aluminium is daarnaast zachter en iets gemakkelijker te verwerken. Je kunt er voor kiezen om een tegelprofiel te kiezen die past bij de kleur van de tegels voor een strakke uitstraling.

Meer over het kiezen van de juiste tegelprofiel voor jouw klus

Hoe plaats ik een tegelprofiel?

Volg de onderstaande stappen om op een nette en professionele manier rechte tegelprofielen te monteren:

  1. Zorg eerst dat de ondergrond waterpas is.
  2. Kies de juiste maat rechte tegelprofiel waarbij je rekening houdt met de lijmlaag (2mm).
  3. Neem een goede ijzerzaag en zaag de profiel op de juiste maat. De uitwendige hoeken moet je verstekzagen voor een perfecte afwerking.
  4. Lijm hierna de ondergrond met een kleine of grote lijmkam. Klik hier als je wilt weten welke lijmkam geschikt is voor jouw situatie.
  5. Lijm de rechte tegelprofiel op de ondergrond. Druk de profiel door middel van licht schuivende bewegingen goed in de lijm.
  6. Verwijder het overtollige lijm.

Bezorging van de tegelprofielen

Lijmkam.nl garandeert dat de aluminium tegelprofielen onbeschadigd bij je aankomen. De profielen worden beschermd door middel van een folie en verstuurd tussen planken om buigingen en andere schade te voorkomen.

1
whatsapp-profilepicture
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur me vooral een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter
toegevoegd aan je winkelwagen! Direct naar betalen
Kunnen we je helpen?

Wij helpen je graag met je bestelling.
Je kunt ons bereiken op +31 6 19 90 12 29 of via [email protected]

Wachtwoord vergeten?

Nog geen account?

Registreren