Tegelprofielen Recht RVS

Twijfel je nog over de juiste kleur? Bestel hier dan eerst een proefstuk.

12 Resultaten

Waarom een RVS L-vorm/Rechte tegelprofiel?

Tegelprofielen recht (of tegelprofielen L-vorm) RVS gebruik je om de randen van het tegelwerk van je vloer en/of wanden op een nette manier af te werken en te beschermen. Met een L-vorm tegelprofiel bescherm je de tegels tegen stoten, barsten en afbrokkelen. Naast vloeren en wanden kun je de L-vorm tegelprofiel RVS ook gebruiken voor het afwerken van bijvoorbeeld een deurmat.

Duurzamer & luxer

Een L-vorm of rechte RVS tegelprofiel is gemaakt van harder en steviger materiaal dan aluminium waardoor deze een langere levensduur heeft. Daarnaast biedt een RVS tegelprofiel een luxere uitstraling en kun je een L-vorm tegelprofiel RVS ook voor buiten gebruiken. Onze L-vorm tegelprofielen RVS zijn beschikbaar in zowel gepolijst als geborsteld RVS.

Stappenplan aanbrengen L-vorm of recht RVS tegelprofiel

Volg de onderstaande stappen nauwkeurig om een L-vorm tegelprofiel op een professionele manier te monteren:

  1. Zorg eerst dat de ondergrond waterpas is. Gebruik hiervoor een waterpas.
  2. Bepaal de juiste maat L-vorm/Recht tegelprofiel waarbij je ook rekening houdt met de lijmlaag die je gaat aanbrengen (2mm). Zaag met een goede ijzerzaag de profiel op de juiste lengte.
  3. Breng hierna tegellijm aan op de ondergrond met een lijmkam naar keuze. Dit kan met een grote of kleine (vertanding) lijmkam. Breng met je lijmkam ook een laag lijm aan op de gatenzijde van de tegelprofiel. Druk hierna de tegelprofiel op de ondergrond waar je lijm op hebt aangebracht.
  4. Schuif nu de L-profiel over de tegel, het hout of ander materiaal dat de ondergrond vormt.
  5. Verwijder alle overtollige lijm.
  6. Voor een perfecte afwerking dien je tot slot de uitwendige hoeken te verstekzagen.

Nadat je de bovenstaande stappen hebt uitgevoerd, kun je beginnen met het tegelwerk.

Verzending & levering

Lijmkam.nl garandeert dat de L-vorm/Recht tegelprofielen onbeschadigd bij je aankomen. De profielen worden gewikkeld in een sterke beschermfolie en verstuurd tussen planken om buigingen en beschadigingen tijdens het transport te voorkomen.

De juiste tegelprofiel/tegelstrip kiezen

Er zijn een paar dingen waar je rekening mee dient te houden bij het uitzoeken van de juiste tegelprofiel voor jouw klus. Daarom hebben wij een speciaal blogartikel geschreven waarin stap voor stap uitgelegd wordt hoe je de juiste tegelprofiel voor jouw klus kunt vinden.

Klik hier om te lezen waar je rekening mee moet houden bij het uitzoeken van een tegelprofiel

1
whatsapp-profilepicture
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur me vooral een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter
toegevoegd aan je winkelwagen! Direct naar betalen
Kunnen we je helpen?

Wij helpen je graag met je bestelling.
Je kunt ons bereiken op +31 6 19 90 12 29 of via [email protected]

Wachtwoord vergeten?

Nog geen account?

Registreren