Tegelprofielen Vierkant Aluminium

Twijfel je nog over de juiste kleur? Bestel hier dan eerst een proefstuk.

38 Resultaten

Tegelprofielen Vierkant Aluminium

Tegelprofielen Vierkant Aluminium zijn strakke profielen met een nette en chique uitstraling. Vierkante tegelprofielen worden vaak gebruikt in de luxere badkamers.

Geanodiseerd aluminium

Al onze aluminium tegelprofielen, met uitzondering van de tegelprofielen in Naturel kleur, zijn geanodiseerd. Anodiseren is de benaming voor een behandelmethode van aluminium waarbij een elektrochemisch proces gebruikt wordt om een oxidelaag te vormen op het materiaal. Hierdoor vormt de oxidehuid een beschermende laag op het aluminium. De oxidelaag is volledig geïntegreerd in het materiaal en vormt een sterke moleculaire verbinding.

Verschillende kleuren

Onze aluminium vierkante tegelprofielen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en tinten. Zo bieden wij bijvoorbeeld aluminium vierkante tegelprofielen aan in de kleuren zwart, wit, antraciet of zilver. De keuze voor een kleur is geheel afhankelijk van persoonlijke smaak, eisen of wensen. Voor een chique en strakke uitstraling kun je het beste een kleur of tint kiezen die past bij de kleur van de tegels.

Hoekstukken vierkante tegelprofielen

Het voordeel van de vierkante tegelprofiel is dat er ook hoekstukken voor verkrijgbaar zijn. Het is daarom niet nodig om de profielen in verstek te zagen. De vierkante hoekstukken zijn er voor de inwendige en uitwendige hoekafwerking. De hoekstukken voor vierkante tegelprofielen hebben drie goede kanten zodat je elke hoek netjes kunt afwerken.

Lijmadvies hoekstukken

Wij adviseren je om de hoekstukken niet met tegellijm vast te zetten maar met kit. Tegellijm is namelijk niet sterk genoeg voor de hoekstukken waardoor ze gemakkelijk loskomen. Met kit hebt je daar geen last van.

Welke maat tegelprofiel heb ik nodig?

Het is raadzaam om iets meer ruimte te nemen tussen je vierkant aluminium tegelprofiel en de tegel. Voordat je een tegelprofiel bestelt, verzeker je er dan van dat je de juiste dikte/hoogte profiel hebt gekozen. Houd bij het kiezen van de juiste profiel uiteraard ook rekening met de lijmlaag (+/- 2mm).

Een voorbeeld

  1. Je tegel is 8mm dik
  2. Tel hier 1 á 2mm bij op i.v.m. de lijmlaag (in dit voorbeeld hanteren wij 2mm)
  3. Kies een tegelprofiel van 10mm dik (8mm + 2mm) in de kleur die het beste past bij jouw tegelwerk

Bezorging van de tegelprofielen

De vierkante tegelprofielen van aluminium zijn zachter van materiaal. Wij versturen de profielen altijd in en stevige verpakking om ombuigen te voorkomen. Mocht je bestelling niet onbeschadigd aankomen dan kan je dit zonder problemen terugsturen en krijgt je zonder extra kosten nieuw materiaal.

1
whatsapp-profilepicture
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur me vooral een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter
toegevoegd aan je winkelwagen! Direct naar betalen
Kunnen we je helpen?

Wij helpen je graag met je bestelling.
Je kunt ons bereiken op +31 6 19 90 12 29 of via [email protected]

Wachtwoord vergeten?

Nog geen account?

Registreren