Dural Durabase CI++ Ontkoppelingsmatten

5 Resultaten

Dural Durabase CI++ Scheuroverbruggende Ontkoppelingsmatten

De Dural Durabase CI++ Scheuroverbruggende Ontkoppelingsmatten zijn matten (of doeken) waarmee je vloeren eenvoudig en veilig binnenshuis ontkoppelt, afdicht, vochtwerend en scheuroverbruggend maakt. De ontkoppelingsmatten bieden dus naast ontkoppeling ook afschuifkrachtbescherming en bescherming tegen scheuren. Hierdoor ben je gegarandeerd van een complete all-in-one oplossing die zowel efficiënt als zeer effectief is.

De Dural Durabase CI++ ontkoppelingsmatten zijn snel en eenvoudig te installeren. Daarnaast bieden ze maximale installatiebetrouwbaarheid. De matten zijn ideaal voor renovatieprojecten en voor het leggen van minerale ondergronden die niet helemaal droog zijn.

Een multifunctioneel ontkoppelingssysteem

De Durabase CI++ ontkoppelingsmatten zijn de meest krachtige combinatie van scheuroverbrugging- en ontkoppeling op de markt. Ze bieden een effectieve ontkoppeling voor problematische ondergronden. De matten bestaan uit een 3-laags constructie met scheuroverbruggende eigenschappen en geoptimaliseerde afschuifkrachtbescherming. Hierdoor kun je nieuwe tegels op oude en beschadigde tegelvloeren leggen, op voorwaarde dat deze nog steeds dragend zijn. Voor een nieuwe dekvloer kunnen tegels direct worden gelegd zodra er op de dekvloer gelopen kan worden.

Voordelen Durabase CI++ ontkoppelingsmatten

De ontkoppelingsmatten bieden de volgende voordelen:

  • Geschikt voor oude en beschadigde tegelvloeren en problematische ondergronden;
  • Afdichting & krachtige ontkoppeling in één oplossing;
  • Scheuroverbruggende functie (bescherming tegen scheuren);
  • Optimale afschuifkrachtbescherming;
  • Tegels kunnen worden gelegd zodra op de ondergrond kan worden gelopen.

Ontkoppelingssystemen voor vloeren en wanden

Waarom zou ik een ontkoppelingssysteem gebruiken?

Tegenwoordig wordt er in een vloer- of wandopbouw steeds vaker gebruik gemaakt van systemen voor ontkoppeling, scheuroverbrugging, spanningsverdeling, akoestische of thermische verbetering, drainage en/of waterdichting tussen de ondergrond en tegels. Met ontkoppelingssystemen kun je het aantal schadegevallen enorm reduceren. Daarnaast verkorten dergelijke systemen de totale bouwduur. Voor het aanbrengen van de afwerkingslaag hoef je namelijk niet te wachten tot de krimp van de dekvloer volledig achter de rug is.

Hoewel de toepassing van ontkoppelingssystemen niet verplicht is, hebben ze in de praktijk belangrijke voordelen te bieden. Denk bijvoorbeeld aan situaties waarin er veel bewegingen of spanningen in het vloercomplex optreden. Dit is vaak het geval bij verwarmde vloeren of buitenvloeren, de toepassing van groot formaat tegels of lange stroken parket imitatie, of bij plaatsing met verspringende voegen.

Wat doet een ontkoppelingssysteem nou precies?

Ontkoppelingssystemen bestaan in de regel uit matten of membranen. Deze plaats je tussen de vloerafwerking (bijv. tegels) en de dekvloer. De ontkoppeling zorgt er voor dat spanningen, horizontale en verticale bewegingen, verschuivingen en trillingen niet (of slechts gedeeltelijk) van de ene naar de andere laag overgedragen worden. Hierdoor worden ze verminderd of zelfs volledig geabsorbeerd en wordt het risico op scheurvorming en onthechting van de betegeling beperkt.

Ontkoppelingssystemen vervullen soms meerdere functies tegelijkertijd. Zo zijn er veel ontkoppelingssystemen die zowel een ontkoppelende als een scheuroverbruggende werking hebben.

Vragen of advies

Heb je vragen over ons assortiment ontkoppelingssystemen, membranen en/of gerelateerde producten? Of heb je enkele producten op het oog en wil je hier vrijblijvend advies over ontvangen? Neem dan contact op met onze klantenservice zodat wij je kunnen helpen bij het kiezen van de juiste producten voor jouw klus.

1
whatsapp-profilepicture
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur me vooral een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter
Kunnen we je helpen?

Wij helpen je graag met je bestelling.
Je kunt ons bereiken op +31 6 19 90 12 29 of via info@lijmkam.nl