Ontkoppelingsmatten ++

9 Resultaten

Ontkoppelingsmatten

Ben je van plan om een ontkoppelingsmat te kopen voor je volgende project? Bij Lijmkam.nl kan je kiezen uit een ruim assortiment aan ontkoppelingsmatten waardoor je zeker weet dat je de juiste vindt voor jouw volgende project. Zo vind je onder andere ontkoppelingsmatten van Dural en Isola. Dus bekijk snel bovenstaand assortiment en bestel de ontkoppelingsmat die jij nodig hebt!

Dural Durabase CI++ Scheuroverbruggende Ontkoppelingsmatten

De Dural Durabase CI++ Scheuroverbruggende Ontkoppelingsmatten zijn matten (of doeken) waarmee je vloeren eenvoudig en veilig binnenshuis ontkoppelt, afdicht, vochtwerend en scheuroverbruggend maakt. De ontkoppelingsmatten bieden dus naast ontkoppeling ook afschuifkracht bescherming en bescherming tegen scheuren. Hierdoor ben je gegarandeerd van een complete all-in-one oplossing die zowel efficiënt als zeer effectief is.

De Dural Durabase CI++ ontkoppelingsmatten zijn snel en eenvoudig te installeren. Daarnaast bieden ze maximale installatie betrouwbaarheid. De matten zijn ideaal voor renovatieprojecten en voor het leggen van minerale ondergronden die niet helemaal droog zijn.

Een multifunctioneel ontkoppelingssysteem

De Durabase CI++ ontkoppelingsmatten zijn de meest krachtige combinatie van scheuroverbrugging- en ontkoppeling op de markt. Ze bieden een effectieve ontkoppeling voor problematische ondergronden. De matten bestaan uit een 3-laags constructie met scheuroverbruggende eigenschappen en geoptimaliseerde afschuifkracht bescherming. Hierdoor kun je nieuwe tegels op oude en beschadigde tegelvloeren leggen, op voorwaarde dat deze nog steeds dragend zijn. Voor een nieuwe dekvloer kunnen tegels direct worden gelegd zodra er op de dekvloer gelopen kan worden.

Voordelen Durabase CI++ ontkoppelingsmatten

De ontkoppelingsmatten bieden de volgende voordelen:

  • Geschikt voor oude en beschadigde tegelvloeren en problematische ondergronden;
  • Afdichting & krachtige ontkoppeling in één oplossing;
  • Scheuroverbruggende functie (bescherming tegen scheuren);
  • Optimale afschuifkracht bescherming;
  • Tegels kunnen worden gelegd zodra op de ondergrond kan worden gelopen.

Ontkoppelingssystemen voor vloeren en wanden

Waarom zou ik een ontkoppelingssysteem gebruiken?

Tegenwoordig wordt er in een vloer- of wand opbouw steeds vaker gebruik gemaakt van systemen voor ontkoppeling, scheuroverbrugging, spanningsverdeling, akoestische of thermische verbetering, drainage en/of waterdichting tussen de ondergrond en tegels. Met ontkoppelingssystemen kun je het aantal schadegevallen enorm reduceren. Daarnaast verkorten dergelijke systemen de totale bouwduur. Voor het aanbrengen van de afwerkingslaag hoef je namelijk niet te wachten tot de krimp van de dekvloer volledig achter de rug is.

Hoewel de toepassing van ontkoppelingssystemen niet verplicht is, hebben ze in de praktijk belangrijke voordelen te bieden. Denk bijvoorbeeld aan situaties waarin er veel bewegingen of spanningen in het vloercomplex optreden. Dit is vaak het geval bij verwarmde vloeren of buitenvloeren, de toepassing van groot formaat tegels of lange stroken parket imitatie, of bij plaatsing met verspringende voegen.

Wat doet een ontkoppelingssysteem nou precies?

Ontkoppelingssystemen bestaan in de regel uit matten of membranen. Deze plaats je tussen de vloerafwerking (bijv. tegels) en de dekvloer. De ontkoppeling zorgt ervoor dat spanningen, horizontale en verticale bewegingen, verschuivingen en trillingen niet (of slechts gedeeltelijk) van de ene naar de andere laag overgedragen worden. Hierdoor worden ze verminderd of zelfs volledig geabsorbeerd en wordt het risico op scheurvorming en onthechting van de betegeling beperkt.

Ontkoppelingssystemen vervullen soms meerdere functies tegelijkertijd. Zo zijn er veel ontkoppelingssystemen die zowel een ontkoppelende als een scheuroverbruggende werking hebben. Om ervoor te zorgen dat je eindigt met de ontkoppelingssysteem die past bij wat jij nodig hebt, is het belangrijk dat je goed je voor onderzoek doet en dat je alle mogelijkheden bekijkt. Zo weet je zeker dat je eindigt met het juiste systeem.

Vragen of advies

Heb je vragen over de ontkoppelingsmatten in ons assortiment, ander soort tegelgereedschap zoals bijvoorbeeld lijmspanen of membranen of heb je advies nodig om het juiste product voor je volgende project te kiezen? Wij staan klaar om je te helpen en je de antwoorden en het advies te geven wat je nodig hebt. En bij Lijmkam.nl vind je enkel ontkoppelingsmatten van hoge kwaliteit.

Dus ben je op zoek naar hulp? Onze klantenservice is maandag tot en met vrijdag tussen 07:30 en 20:00 en op zaterdag tussen 09:00 en 20:00 bereikbaar via 06 199 012 29. Je kunt ook altijd een e-mail sturen naar [email protected] met al je vragen en opmerkingen.

1
whatsapp-profilepicture
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur me vooral een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter
toegevoegd aan je winkelwagen! Direct naar betalen
Kunnen we je helpen?

Wij helpen je graag met je bestelling.
Je kunt ons bereiken op +31 6 19 90 12 29 of via [email protected]

Wachtwoord vergeten?

Nog geen account?

Registreren