Ontkoppelingsmatten

6 Resultaten

Dural Durabase WP++ Ontkoppelingsmatten

De Dural Durabase WP++ Ontkoppelingsmatten zijn matten (of doeken) waarmee je wanden en vloeren eenvoudig en veilig buitenshuis ontkoppelt, afdicht en vochtwerend maakt. Hierdoor ben je gegarandeerd van een complete all-in-one oplossing die zowel efficiënt als zeer effectief is.

De meest efficiënte all-in-one oplossing voor buiten

De Durabase WP++ ontkoppelingsmatten zijn de meest krachtige combinatie van afdichting- en ontkoppelingssystemen op de markt. De matten zijn geschikt voor betegelde en natuurstenen oppervlakten, zowel voor binnen als buiten.

De ondoordringbaarheid, het krachtige ontkoppelingseffect en vochtbestendigheid zijn elementen die de Dural Durabase WP++ systemen onderscheiden van vergelijkbare producten van andere merken. Deze eigenschappen maken dit systeem vooral ideaal voor installatie op balkons en terrassen en in vochtige ruimtes met hoge technische eisen op het gebied van waterdampdiffusie.

Ben je op zoek naar membranen en hulpstukken speciaal voor binnenshuis? Bekijk dan ook eens onze Dural Durabase WP categorie voor afdichtingsdoeken voor binnenruimtes.

Voordelen Durabase WP++ ontkoppelingsmatten

De ontkoppelingsmatten bieden de volgende voordelen:

  • Geschikt voor zowel muren, wanden als vloeren;
  • Afdichting & krachtige ontkoppeling in één oplossing;
  • Veilige en zeer sterke hechting op de ondergrond en tegels;
  • Scheuroverbruggend;
  • Hoge waterdampdiffusieweerstandsfactor (Sd-waarde).

Afdichtingsbanden

Naast de ontkoppelingsmatten, welke in rollen worden aangeboden, bieden wij ook afdichtingsbanden aan voor de afwerking van randen.

Ontkoppelingssystemen voor vloeren en wanden

Waarom zou ik een ontkoppelingssysteem gebruiken?

Tegenwoordig wordt er in een vloer- of wandopbouw steeds vaker gebruik gemaakt van systemen voor ontkoppeling, scheuroverbrugging, spanningsverdeling, akoestische of thermische verbetering, drainage en/of waterdichting tussen de ondergrond en tegels. Met ontkoppelingssystemen kun je het aantal schadegevallen enorm reduceren. Daarnaast verkorten dergelijke systemen de totale bouwduur. Voor het aanbrengen van de afwerkingslaag hoef je namelijk niet te wachten tot de krimp van de dekvloer volledig achter de rug is.

Hoewel de toepassing van ontkoppelingssystemen niet verplicht is, hebben ze in de praktijk belangrijke voordelen te bieden. Denk bijvoorbeeld aan situaties waarin er veel bewegingen of spanningen in het vloercomplex optreden. Dit is vaak het geval bij verwarmde vloeren of buitenvloeren, de toepassing van groot formaat tegels of lange stroken parket imitatie, of bij plaatsing met verspringende voegen.

Wat doet een ontkoppelingssysteem nou precies?

Ontkoppelingssystemen bestaan in de regel uit matten of membranen. Deze plaats je tussen de vloerafwerking (bijv. tegels) en de dekvloer. De ontkoppeling zorgt er voor dat spanningen, horizontale en verticale bewegingen, verschuivingen en trillingen niet (of slechts gedeeltelijk) van de ene naar de andere laag overgedragen worden. Hierdoor worden ze verminderd of zelfs volledig geabsorbeerd en wordt het risico op scheurvorming en onthechting van de betegeling beperkt.

Ontkoppelingssystemen vervullen soms meerdere functies tegelijkertijd. Zo zijn er veel ontkoppelingssystemen die zowel een ontkoppelende als een scheuroverbruggende werking hebben.

Vragen of advies

Heb je vragen over ons assortiment ontkoppelingssystemen, membranen en/of gerelateerde producten? Of heb je enkele producten op het oog en wil je hier vrijblijvend advies over ontvangen? Neem dan contact op met onze klantenservice zodat wij je kunnen helpen bij het kiezen van de juiste producten voor jouw klus.

1
whatsapp-profilepicture
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur me vooral een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter
toegevoegd aan je winkelwagen! Direct naar betalen
Kunnen we je helpen?

Wij helpen je graag met je bestelling.
Je kunt ons bereiken op +31 6 19 90 12 29 of via info@lijmkam.nl

Wachtwoord vergeten?

Nog geen account?

Registreren