Huismerk Ontkoppeling- & Afdichtingsmatten

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Huismerk Afdichtingsmatten

Ontkoppeling & afdichting in één oplossing

Wist je dat we ook ontkoppelingssystemen aanbieden van ons eigen huismerk? Onze huismerk ontkoppelingsmatten hebben niet alleen een ontkoppelende maar ook een afdichtings- / waterdicht functie. Daarnaast hebben de matten een isolerende werking en zijn ze dus een multifunctionele oplossing voor een scherpe prijs.

Wat zijn ontkoppelingsmatten?

Ontkoppelingsmatten zijn matten (of doeken) waarmee je wanden en vloeren eenvoudig en veilig binnen- en buitenshuis ontkoppelt, afdicht en vochtwerend maakt. Hierdoor ben je gegarandeerd van een complete all-in-one oplossing die zowel efficiënt als zeer effectief is. De matten hebben daarnaast ook nog een isolerende functie.

Wat zijn afdichtingsmatten?

Afdichtingsmatten zijn een soort folie (of fleece matten) waarmee je wanden en vloeren eenvoudig en veilig binnenshuis kunt afdichten. Hierdoor ben je gegarandeerd van een waterdichte oplossing.

Afdichtingsbanden en hulpstukken

Naast de afdichtingsmatten, welke in rollen worden aangeboden, bieden wij ook afdichtingsbanden en andere hulpstukken aan zodat de afwerking zo efficiënt mogelijk verloopt. Zo bieden we bijvoorbeeld hulpstukken voor het afdichten van inwendige en uitwendige hoeken, douche aansluitingen en kranen.

Ontkoppelingssystemen voor vloeren en wanden

Waarom zou ik een ontkoppelingssysteem gebruiken?

Tegenwoordig wordt er in een vloer- of wandopbouw steeds vaker gebruik gemaakt van systemen voor ontkoppeling, scheuroverbrugging, spanningsverdeling, akoestische of thermische verbetering, drainage en/of waterdichting tussen de ondergrond en tegels. Met ontkoppelingssystemen kun je het aantal schadegevallen enorm reduceren. Daarnaast verkorten dergelijke systemen de totale bouwduur. Voor het aanbrengen van de afwerkingslaag hoef je namelijk niet te wachten tot de krimp van de dekvloer volledig achter de rug is.

Hoewel de toepassing van ontkoppelingssystemen niet verplicht is, hebben ze in de praktijk belangrijke voordelen te bieden. Denk bijvoorbeeld aan situaties waarin er veel bewegingen of spanningen in het vloercomplex optreden. Dit is vaak het geval bij verwarmde vloeren of buitenvloeren, de toepassing van groot formaat tegels of lange stroken parket imitatie, of bij plaatsing met verspringende voegen.

Wat doet een ontkoppelingssysteem nou precies?

Ontkoppelingssystemen bestaan in de regel uit matten of membranen. Deze plaats je tussen de vloerafwerking (bijv. tegels) en de dekvloer. De ontkoppeling zorgt er voor dat spanningen, horizontale en verticale bewegingen, verschuivingen en trillingen niet (of slechts gedeeltelijk) van de ene naar de andere laag overgedragen worden. Hierdoor worden ze verminderd of zelfs volledig geabsorbeerd en wordt het risico op scheurvorming en onthechting van de betegeling beperkt.

Ontkoppelingssystemen vervullen soms meerdere functies tegelijkertijd. Zo zijn er veel ontkoppelingssystemen die zowel een ontkoppelende als een scheuroverbruggende werking hebben.

Vragen of advies

Heb je vragen over ons assortiment ontkoppelingssystemen, membranen en/of gerelateerde producten? Of heb je enkele producten op het oog en wil je hier vrijblijvend advies over ontvangen? Neem dan contact op met onze klantenservice zodat wij je kunnen helpen bij het kiezen van de juiste producten voor jouw klus.

1
whatsapp-profilepicture
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur me vooral een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter
toegevoegd aan je winkelwagen! Direct naar betalen
Kunnen we je helpen?

Wij helpen je graag met je bestelling.
Je kunt ons bereiken op +31 6 19 90 12 29 of via [email protected]

Wachtwoord vergeten?

Nog geen account?

Registreren